Θησείο: Ένα πρώην Ξυλουργείο μετατρέπεται σε τόπο καλλιτεχνικών δράσεων



Η Πηνελόπη Φλουρή ( σκηνοθέτις-ηθοποιός) με οδηγό την προσωπική της ανάγκη να στεγάσει ιδέες και όνειρα της Θεατρικής ομάδας Abnormal της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος , διαμορφώνει ένα ξυλουργείο σε καλλιτεχνικό κέντρο με την επιθυμία να αποτελέσει τόπο συνάντησης και ανοιχτού διαλόγου μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων με κοινή ιδεολογία και με οδηγό την ανάγκη για συνεργασία, διάλογο και αλληλοϋποστήριξη.

H.ug ( Human Underground)/ Αγκαλιά

"Ξεκίνησα να οραματίζομαι αυτόν τον χώρο σε καιρό πανδημίας γι ΄αυτό και σκέφτηκα να λέγεται h.ug αγκαλιά . Όταν το είπα στην αδελφή μου , μου είπε πως είναι κάπως ακρωνύμιο, μιας και ο χώρος αυτός είναι υπόγειος.



Και έτσι βγήκε ( H.ug – Human Underground.) Δύο χρόνια πριν είδα αυτό το υπόγειο, εγκαταλελειμμένο ξυλουργείο και σκέφτηκα "εδώ είμαι, για όποιον τον επισκεφτεί θα παρατηρήσει να έχουν απομείνει πολλές ανολοκλήρωτες ξύλινες καρέκλες που ετοιμάζονται να γίνουν θέσεις θεατών. Θέλησα να κρατήσω την πρώτη αίσθηση που είχα όταν επισκέφτηκα τον χώρο και βοήθησαν πολλοί σε αυτό. Εύχομαι να αγκαλιαστούν πολλοί άνθρωποι στο H.ug "

H.ug | Facebook



Είμαι ένας αφηγητής, που προσελκύεται από ιστορίες και μέρη, παραδόσεις και τελετές σε διάφορους πολιτισμούς, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα. Παιδεύομαι με τη σκέψη.

Τι βρίσκεται κάτω από κάθε εικόνα και γεγονός; 

Δουλεύω μέσα από λογικές και διαισθητικές ιδέες και εικόνες που προκαλούν μια πολυπλοκότητα λεπτομερειών που μοιάζει με την πολυπλοκότητα της καθημερινής μας ζωής.



Με ενδιαφέρει η σύνθεση εικόνας , λόγου, κίνησης, εικαστικών, οπτικοακουστικών μέσων, τα οποία συνδυάζονται για να ενισχύουν την αφήγηση της κάθε ιστορίας .

Οι αφηγήσεις μου προσπαθούν να επανασυνθέσουν ιστορίες από την εγγενή φύση των αντικειμένων και είναι αποτέλεσμα αντιθετικών εικόνων, που επιδιώκουν να εντοπίσουν τα θραύσματα, από μέρη μέσα στα οποία αναπνέουμε και ονειρευόμαστε. Η ποίηση με την ευρύτερη έννοια του όρου χαρακτηρίζει την καλλιτεχνική μου ταυτότητα.

Η ποιητική του σώματος, της σκέψης , του λόγου, της έκφρασης, της σύνθεσης της εικόνας. Η δουλειά μου είναι αποτέλεσμα παρατήρησης που προέρχεται από την βαθύτερη ανάγκη κατανόησης του κόσμου, ενός κόσμου γεμάτο αντιφάσεις, θέλοντας να του δώσω σχήμα και μορφή.

Μελιταίων 14 και Αλιμουσίων Θησείο

Τηλ. επικοινωνίας : 6979913244

* Ο χώρος δίνεται για πρόβες, μαθήματα, σεμινάρια, εκθέσεις , παρουσιάσεις , παραστάσεις.