«Οι απαράδεκτοι» επιστρέφουν στο Mega!



Στο κλίμα των Χριστουγέννων και των εορταστικών ημερών, μπήκε το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και κάνει δώρο στους τηλεθεατές του, μια από τις καλύτερες σειρές που άφησαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

Ήταν 24 Δεκεμβρίου του 1991, όταν προβλήθηκε από την οθόνη του μεγάλου καναλιού το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο και το πρωτοχρονιάτικο μια εβδομάδα μετά, η παρέα της Αδάμαντος 4, στόλισε τα διαμερίσματα της και μας χάρισε στιγμές γέλιου, σε μια εποχή που το ελληνικό κοινό δεν είχε συνηθίσει τις ανατρεπτικές παρέες της τηλεόρασης, καθότι το τηλεοπτικό τοπίο της εποχής ήταν πολύ φτωχό, με 2 μονο κρατικά κανάλια να κρατούν συντροφιά στους τηλεθεατές, πριν την έλευση των ιδιωτικών σταθμών.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα 30 χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου 1991 και μας κράτησε συντροφιά έως τον Ιανουάριο του 1993. Δημιουργός είναι η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία και έδωσε και το όνομα της σειράς, αρχικά είχε προσεγγίσει τον αντ1, που έκανε πρεμιέρα στα Ελληνικά media σχεδόν ταυτόχρονα με το Μέγκα, αλλά ο σταθμός θεώρησε την σειρά ακατάλληλη για το κοινό της εποχής και έτσι η Δήμητρα στράφηκε στους ανθρώπους του μεγάλου καναλιού, οι οποίοι δέχτηκαν να την εντάξουν στο πρόγραμμα τους με αρκετή επιφύλαξη.

Ετσι λοιπόν άρχισε να προβάλλετε στους παμπάλαιους δέκτες μας, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 1991 με το κοινό να την υποδέχεται χλιαρά μέχρι και το τέταρτο επεισόδιο, από κει και μετά η σειρά πραγματικά εκτινάχθηκε. Ολοκληρώθηκε με 48 επεισόδια συν το εορταστικό της Πρωτοχρονιάς.

Κατά καιρούς είχαν γίνει σκέψεις για κάποια συνέχεια η remake, όμως οι συντελεστές φοβούμενοι ότι δεν θα είχε την ίδια απήχηση με τότε και με τον θάνατο του Βλάση Μπονάτσου να πλανάται πάνω απ' τους απαράδεκτους, αρνήθηκαν.

Αρκετά χρόνια αργότερα οι άνθρωποι του Μέγκα πρότειναν στη Δήμητρα να αντικαταστήσει τον Βλάση με ολόγραμμα, αλλά η ίδια αρνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έστω και ένας να λείπει απ' την παρέα, τότε δεν θα μπορούν να λέγονται Απαράδεκτοι.

Η σειρά που έκλεισε τον πρώτο κύκλο ζωής του μεγάλου καναλιού, όταν έπεσε μαύρο στις συχνότητες του με το ρολόι στο πάνω μέρος της οθόνης να μετράει αντίστροφα και τους απαράδεκτους να κόβονται βίαια στον αέρα της digea, επιστρέφει στο ανανεωμένο mega την παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, στις 21:00 και κάθε Σάββατο στις 21:00, με αναβαθμισμένη εικόνα και ήχο, επεξεργασμένη ποιότητα που ταιριάζει στις τηλεοπτικές συσκευές της εποχής μας και υπόσχεται άφθονο γέλιο, μέσα από το παρεάκι του Λυκαβηττού που άφησε ιστορία με τις ατάκες και την τρέλα του.