Κυριακάτικη βόλτα στο Αττικό πάρκο



Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα και μοναδικά μέρη της Αθήνας, μια βόλτα που μένει αξέχαστη στους επισκέπτες, ο απόλυτος προορισμός για οικογένειες που θα κάνουν τα παιδιά τους να εντυπωσιαστούν και να έρθουν σε επαφή με την πανίδα του ζωικού βασίλειού της γης.

Το πάρκο δημιουργήθηκε αρχές του 2000, από τότε έχει εμπλουτιστεί αρκετά και αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ξεφύγουν από τα προβλήματα τις καθημερινότητας και να ζήσουν για λίγο παρέα με ζώα από όλα τα πλάτη και μήκη της γης, σε μία βόλτα έκτασης 200 στρεμμάτων.

Την αρχή έκανε η ορνιθολογική εταιρία όταν ίδρυσε το πάρκο τον Μάιο του 2000, ως Ορνιθολογικό με μια τεράστια συλλογή 1.100 πουλιών από 300 διαφορετικά είδη.

Το Αττικό πάρκο φιλοξενεί είδη από τον κόσμο των ερπετών και θηλαστικών, από την γη της ερήμου, της Αφρικής σαβάνας, αλλά και την ελληνική πανίδα.

Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει και να εξοικειώσει το κοινό, με την άγρια φύση της γης.

Εμπνευστής και δημιουργός είναι ο Γάλλος φιλέλληνας Ζαν-Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος αγάπησε τα ζώα από παιδί όταν ζούσε στο Μαρόκο και είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην χώρα μας από τις διακοπές του στην Μύκονο το 1954.

Στην κυριακάτικη βόλτα μας καταγράψαμε στιγμές των ζώων και σας παρουσιάζουμε στις παρακάτω εικόνες.
 




























Στο πάρκο λαμβάνουν μέρος δράσεις και εκδηλώσεις, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε από την σελίδα του στο facebook καθώς και να αντλήσετε πληροφορίες και νέα.