Οδοιπορικό στο μυστηριώδες οίκημα στην αθέατη πλευρά της Πάρνηθας



Η Πάρνηθα το μαγικό βουνό της Αθηνάς, είναι γεμάτη κρυφά σημεία, γεμάτα ιστορίες που λέει μόνο σε όσους θέλουν να τις ψάξουν και να τις αφουγκραστούν. Ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα, ξερούς κορμούς, βράχια και ομίχλη, σε ένα βουνό που παρόλο που πληγώθηκε βαθιά, συνεχίζει να μας γοητεύει.

Φθάνοντας στην Άγια τριάδα πήραμε τον δρόμο από τα αριστερά μας, λίγο μετά την πηγή, αφήσαμε το όχημα μας στις μπάρες και πεζοπορήσαμε προς το αινιγματικό κτήριο που στέκει εγκαταλελειμμένο, σε μια αθέατη πλευρά του βουνού. Με συνοδοιπόρους τα ελάφια, στην καρδιά του εθνικού δρυμού που πλέον είναι γυμνός από δέντρα, μετά την καταστροφική φωτιά του 2007 και μετά από περίπου 20 λεπτά πεζοπορίας, αντικρίσαμε το οίκημα φάντασμα.



Πολλά έχουν ακουστεί για το περίεργο αυτό οίκημα που παραμένει ερειπωμένο εδώ και αρκετά χρόνια. Οι θεωρίες και οι φήμες είναι πολλές και έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τα μέσα ενημέρωσης. Η δομή του κτηρίου θυμίζει πολύ σε κάποια σημεία στρατιωτική εγκατάσταση, αν συμπεριλάβουμε τα φυλάκια και το ελικοδρόμιο.

Η περιοχή πριν από την καταστροφική φωτιά του 2007, ήταν κατάφυτη και δύσκολα μπορούσε κάποιος να διακρίνει τις κατασκευές, τώρα είναι ένας τόπος έρημος από φύση και από ζωή, κάπου εκεί λέγεται πως υπάρχει και ένα πολυβολείο σε περίπτωση πόλεμου, όμως δεν καταφέραμε να το εντοπίσουμε εκεί γύρω.



Εμείς περιηγηθήκαμε στο κτήριο και σας παρουσιάζουμε τις εικόνες που καταγράψαμε. Τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην μέση του πουθενά, πάντα μας εξάπτουν την φαντασία και μας δημιουργούν έντονο ενδιαφέρον για εξερεύνηση...






Βοηθητικοί χώροι και δωμάτια



Η θέα από τα μεγάλα παράθυρα είναι πανοραμική... Στο βάθος διακρίνουμε μέχρι και την θάλασσα. Τα σημάδια από την μεγάλη πυρκαγιά του 2007, κάνουν αισθητή την αλλαγή που έχει υποστεί το τοπίο.



Το μπάνιο του ορόφου διασώζεται σε αρκετά σημεία του


Οι σκάλες για το υπόγειο... 


Δωμάτιο του υπόγειου


Το μπάνιο του υπογείου με τα χαρακτηριστικά πλακάκια της δεκαετίας του 70

Η φωτιά του 2007, έκαψε όλο το δάσος τριγύρω, πλέον οι εγκαταστάσεις είναι εκτεθειμένες από φυσική προκάλυψη, η περιοχή είναι ερημική καθώς δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων στα κλειστά μονοπάτια, μόνο οι πεζοπόροι και οι ποδηλάτες μπορούν να προσεγγίσουν το μέρος, για όσους ξέρουν την ύπαρξη του.




Το ελικοδρόμιο
 


Η Πάρνηθα έχει αρκετές εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κτήρια που κάποτε εξυπηρετούσαν τον δικό τους σκοπό όπως το Σανατόριο - ξενοδοχείο "Ξενίας", το Ξενοδοχείο & εστιατόριο '' Κυκλάμινο," το προπονητήριο του ΣΕΓΑΣ, το στρατιωτικό φυλάκιο στην θέση αέρας κ.α. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.