Στρατόπεδο Σπάρτης: Η απόκοσμη οντότητα στο φυλάκιο "Γεώτρηση"

 

Οι θρύλοι και οι αναφορές για περίεργα περιστατικά στο στρατόπεδο της Σπάρτης είναι λίγο πολύ γνωστά, ειδικά σε αυτούς που έτυχε να υπηρετήσουν έστω και για λίγους μήνες στο συγκεκριμένο κέντρο εκπαίδευσης εφοδιασμού μεταφορών...

Ψάχνοντας στο ίντερνετ για αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα πέσαμε πάνω σε μαρτυρίες στρατιωτών που φέρονται ως μάρτυρες κάποιων πολύ συνηθισμένων για τον χώρο περιστατικών. Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι στις αναφορές τους και τα σχόλια τους στο paranormap.net, έναν ιστότοπο που είναι αφιερωμένος στην καταγραφή παραφυσικών φαινομένων στην Ελλάδα. Είναι δομημένος έτσι ώστε οι αναφορές να καταγράφονται σε επίπεδο ακόμα και χωριού.

"Όσο ήμουν φαντάρος ως νέος στο Κέντρο, αλλά και στην μονάδα, δεν άκουσα ούτε είδα τίποτα. Αλλά βίωσα κάτι τελείως "κουραστικό" όταν πήγα Σπάρτη, για να πάρω ειδικότητα.

Ένα βράδυ είμασταν 7 άτομα μέσα σε ένα φυλάκιο του στρατοπέδου που ήταν υπεύθυνο για 2 σκοπιές. Την ονομασία του φυλακίου δεν την θυμάμαι, αλλά όσοι έχουν βρεθεί εκει, είναι το φυλάκιο κοντά στον φράκτη που φέρνει το delivery τις σκεπαστές και τα σουβλάκια.

Για να μην μακρηγορώ, ακούμε μια δυνατή φωνή έξω από το φυλάκιο, δεν καταλάβαμε τι έλεγε αλλά ήταν σαν κάποιος να φώναζε για βοήθεια. Πεταχτήκαμε όρθιοι όσοι ήμασταν ξύπνιοι για να ελέγξουμε τι συμβαίνει και να δούμε εάν προέρχεται από εντός ή εκτός του στρατοπέδου και ειδικά από τα παιδιά του φυλακίου μας που ήταν ήδη στην σκοπιά.

Τελικά δεν ήταν από εμάς και ούτε από άτομα εκτός του στρατοπέδου. Η φωνή αυτή προερχόταν εντός του στρατοπέδου από άλλη σκοπιά. Παίρνοντας τα κατάλληλα τηλέφωνα και μιλώντας με τον αξιωματικό υπηρεσίας μας είπε ότι πρέπει να εκτελούνται οι σκοπιές με 2 άτομα. Φεύγοντας από το φυλάκιο το πρωί προσπαθήσαμε να μάθουμε για το περιστατικό.

Μας είπαν ότι ο "τάδε" φαντάρος που προκάλεσε τον πανικό βρίσκεται στο αναρρωτήριο. Ήμουν περίεργος και μπορούσα να μάθω χωρίς ιδιαίτερο κόπο διότι στο αναρρωτήριο υπήρχε ένας συμφοιτητής μου. Πηγαίνοντας εκεί μαθαίνω τα εξής...

Ότι το παλικάρι εκτελούσε την σκοπιά που είναι υπερυψωμένη για να μπορείς να βλέπεις και έξω από το στρατόπεδο. Εδώ να πω ότι, η περίφραξη ήταν πάνω από 4 μέτρα και η σκοπιά ομοίως ψηλή. Κάποια στιγμή στην βάρδια του είδε κάποιον να πηδάει την περίφραξη του στρατοπέδου και να μπαίνει μέσα (ή να βγαίνει έξω δεν θυμάμαι) με μία κίνηση. Επίσης δεν περιέγραφε ως άνθρωπο αλλά "κάτι πολύ ψηλό" οπού το κεφάλι του έφτανε σχεδόν στο ύψος της σκοπιάς!

Το έκανε γιατί ήθελε να πάρει τρελόχαρτο; Γιατί ήθελε να πάρει αναρρωτική; Είχε κάνει χρήση ουσιών ή αλκοόλ; ή μήπως είδε πράγματι "κάτι". Δεν τον γνώριζα προσωπικά και δεν είχα μιλήσει ποτέ μαζί του, αλλά ξέρω ότι οι διπλοβάρδιες συνεχίστηκαν για άλλες 3 μέρες!!! Αυτή ήταν η περί στρατού προσωπική μου εμπειρία"...



Ένας επισκέπτης είπε:

tis 2ploskopies kai ektaktes krifes skopies na dw ti simveni kai gia na prostatevoun tous skopous tis eixa vali egw stin geotrisi san arxifilakas pou imoun eginan polla oso imoun kai eida kai polla aneksigita .... episis xtipisan polla pedia apo petres pou peftan vroxi apo ton ourano... kai episis mia periergi parousia opos anafer8ke parapano pou pernage ton megalo fraxti san na min ton akoumpage ka8olou kai alonize mesa sto stratopedo afta kai polla alla stous 6 mines pou imoun eki san palios kai ipef8inos ekino ton kero sto sigkekrimeno filakio .....

Ένας επισκέπτης είπε:

eimoun 88g eso eki arxifilakas stin legomeni geotrisi eki gia polous mines... pedia den legonte me logia ti exw di eki oso ka8isa kai osa anefera stous anoterous mou tote... kai gia ta pedia pou sxedon trela8ikan apo afta pou idan kai ezisan alla kai pou xtipisan isos kapote pw leptomeries

Ένας επισκέπτης είπε:


Είδα την ιστορία σου φιλαράκι γιατί ψάχνω για το στρατόπεδο της Σπάρτης και άλλες ιστορίες. Ο κολλητός μου ήταν εκεί και μου είπε πολλά περιστατικά με άτομα που έφευγαν κλαίγοντας από τις σκοπιές με παρουσίες που έβλεπαν.Τον λεγόμενο Πετράκη για κάποιους που τους πετάει πέτρες, εξου και το όνομα Πετράκης. Ο κολλητός μου και ένας φίλος του, σειρά του, είδαν άλλα πράματα και σίγουρα ο φόβος κάνει πολλά παιχνίδια στο μυαλό αλλά, ο φίλος του κολλητού μου ξέρω ότι είναι άτομο που δε φοβάται και αυτό που έλεγε ότι είδε το έλεγε όχι τρομαγμένος και φαινόταν το παλικάρι ότι δεν έλεγε ψέματα.

Ένας επισκέπτης είπε:

Ενα βράδυ του Νοέμβρη μας έκανε άνω κάτω ο πετράκιας! έφτανε από την μια σκοπιά στην άλλη σε χρόνο ρεκόρ! οι αποστάσεις ήταν με τρέξιμο 10 λεπτά το έκανε σε 2! πολλοί συνάδελφοι μου είχαν φάει πέτρες απ' το πουθενά ειδικά στη σκοπιά του πειθαρχείου. Επιβεβαιώνω και εγώ για περιστατικά ατόμου που πηδούσε με τεράστια ευκολία τους πανύψηλους φράχτες και την κεντρική πύλη. Πείραζε τους σκοπούς απέναντι στα καύσιμα, ούρλιαζε χωρίς ανάσα για 5 λεπτά κτλ. γενικά η νύχτα ήταν δύσκολη και εφιαλτική... την νύχτα που επιτέθηκε σε πολλά πόστα ταυτόχρονα ήμουν διπλοσκοπία (γιατί είχαν γίνει περιστατικά και την προηγούμενη νύχτα) στον όρχο, άκουσα πολλές φορές συναδέλφους σε σκοπιές να φωνάζουν σε βοήθειά, εκείνη την νύχτα κύριός στόχος ήταν το πειθαρχείο το οποίο και εκκενώθηκε. Έτρεξα αρκετές φορές για να βοηθήσω δεν είδα ποτέ κάποιον η κάτι, παρά μονο ένα αίσθημα ανασφαλειας και φόβου, βοηθάει πολύ και το μέρος με την ομίχλη και τις πανύψηλες λεύκες... Είχα εφιάλτες για αρκετό καιρό, δεν θα θελα να ξαναβρεθώ ποτέ εκεί μέσα ειδικά νύχτα... 96 Ε ΕΣΣΟ τρίτος λόχος ειδικότητα οδηγός αυτοκινήτου.

Τα συμπεράσματα δικά σας...