Η φασολοσαλάτα της Georgette



Νόστιμη, και υγιεινή σαλάτα που μαγειρεύεται στη στιγμή, συνοδεύει όλα σχεδόν τα φαγητά!

Υλικά:

Φασόλια μαυρομάτικα

Καλαμπόκι κονσέρβας

Σόδα σε σκόνη

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Κόκκινη πιπεριά

Άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

Ξύδι μπαλσάμικο ή κανονικό

Eκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για λίγες ώρες (ή χρησιμοποιούμε αυτά της κονσέρβας)

Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και κατόπιν τα βράζουμε προσθέτοντας τη μαγειρική σόδα (1/2-1 κουταλάκι του γλυκού για 1/2 ή 1 σακουλάκι του εμπορείου)

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και την πιπεριά.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι (αφού το έχουμε ξεπλύνει και στραγγίξει από την κονσέρβα), την πιπεριά, τον άνηθο και το κρεμμύδι.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λάδι και ξύδι και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά: Kόκκινα φασόλια Αμερικής (κονσέρβα)

Για πιο πικάντικη γεύση προσθέτουμε λίγο Tabasco.

Επίσης, οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση λαχανικό!

Πολύ καλή διατροφική λύση για την περίοδο νηστείας ή αποτοξίνωσης και δίαιτας.

Τρώγεται και κρύα.

Καλή όρεξη!