Η γαριδομακαρονάδα του ψαρά: Από την Georgette

 



Γαριδομακαρονάδα με λινγκουίνι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, όλα τα μυστικά για την απόλυτη γεύση!

Υλικά για 4 άτομα:

700gr φρέσκες γαρίδες (10 μεγάλες γαρίδες)
1 πακέτο λινγκουίνι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Χυμός ντομάτας (200 γραμμάρια)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόκκινο κρασί
Φρέσκος δυόσμος

Eκτέλεση:

Ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε (γυρνώντας τες προς τα πάνω, χαράσσοντας με το μαχαίρι και αφαιρώντας το αντεράκι).

Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και τις αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει βράση.

Τις βγάζουμε, στραγγίζοντας το νερό σε μία άλλη κατσαρόλα, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να βράσουμε τα λινγκουίνια.

Αφαιρούμε το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και το τριμμένο σκόρδο, προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ζουμί από τις γαρίδες και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Στο υπόλοιπο ζουμί της κατσαρόλας ρίχνουμε τα λινγκουίνια και τα βράζουμε al dente.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, χωρίς όμως να γίνει εντελώς στεγνή. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλάτι.

Στο τέλος προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τριμμένη στο χέρι.

Στραγγίζουμε τα λινγκουίνια και τα ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Σε σβηστό μάτι ανακατεύουμε απαλά μέχρι το ζυμαρικό να ρουφήξει το ζουμί της σάλτσας. Σερβίρουμε, προσθέτοντας φρέσκο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




Λίγα μυστικά ακόμα

Προαιρετικά τρίβουμε λίγη γραβιέρα πάνω από τα λινγκουίνια
Συνοδεύουμε το γεύμα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

Καλή σας όρεξη!