ΡΙΖΕΣ: Ερευνητικό - Βιωματικό εργαστήρι με θέμα την παράδοση και την καταγωγή



Πως αφηγούμαι την ιστορία του τόπου μου ; Ποια είναι η παράδοση , τα ήθη κι έθιμα που τον καθορίζουν; Κατά πόσο ο τόπος καταγωγής καθορίζει την δική μου ιστορία και με ποιον τρόπο ;

Ο κάθε συμμετέχων καλείται να φέρει ιστορίες , τραγούδια , πρόσωπα , χορούς που αφορούν την παράδοση του τόπου του . Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι να γίνει μία σύνθεση από όλες τις ιστορίες σε μία συνολική-ομαδική δουλειά όπου κυρίαρχο στοιχείο θα είναι το μοίρασμα.

Το εργαστήρι αυτό βασίζεται στην ανάγκη για έρευνα της πολιτιστικής παράδοσης και μνήμης που φέρει ο κάθε τόπος. Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν την ιστορία τους, μέσα από τον δρόμο της αφηγηματικής δράσης.

Η συνθήκη που επιδιώκουμε να επικρατήσει καθ ΄όλη την διάρκεια του εργαστηρίου είναι μία γιορτή όπου όλοι οι συμμετέχοντες-ήρωες συναντιούνται για να μοιραστούν ιστορίες , χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο επιθυμούν ( τραγούδι, χορός, ιστορικά γεγονότα )

Θα μας απασχολήσουν τα ήθη κι έθιμα του κάθε τόπου, η παράδοση στην μουσική και τον χορό, η παράδοση σε οποιαδήποτε άλλη τέχνη, η ντοπιολαλιά , τα γεωγραφικά - γεωλογικά στοιχεία και η ιστορία του τόπου.

*Εφόσον κανείς το επιθυμεί μπορεί να διερευνήσει κάποιον άλλο τόπο που τον ενδιαφέρει , πέρα από τον δικό του.

Το σωματικό και φωνητικό ζέσταμα θα αποτελέσουν την βάση της δημιουργικής διαδικασίας, καθώς και ο πειραματισμός με τα σύγχρονα τεχνικά μέσα και αναζητούμε και την σημασία της ομάδας και της έρευνας .

Το εργαστήρι απευθύνεται σε μουσικούς, ηθοποιούς , χορευτές, αλλά και σε σε οποιονδήποτε επιθυμεί να έρθει σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία και να αποτελέσει μέλος ενός συνόλου όπου κυρίαρχο ζητούμενο είναι η συνδημιουργία και η ομαδικότητα , ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, επαγγελματικής εμπειρίας ή ταυτότητας και καταγωγής. . Υποστηρίζουμε και αναζητάμε ένα θέατρο έρευνας το οποίο απευθύνεται σε όλες και όλους χωρίς περιορισμό.

Το εργαστήριο αυτό θα ολοκληρώσει τον κύκλο του με μία σειρά παραστάσεων .

Έναρξη Εργαστηρίου : 12 Μάρτη 2022

Κάθε Σάββατο

Συντονίζει : Πηνελόπη Φλουρή

Βοηθός εργαστηρίου :Αναστασία Τζελέπη

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 15 άτομα

*Μπορεί κανείς να ακολουθήσει εφόσον το επιθυμεί , μέρος του εργαστηρίου (ελάχιστο διάστημα : ένας μήνας ).

Σε όλες τις συναντήσεις θα τηρηθούν τα μέτρα πρόληψης κατά του covid-19

Mail επικοινωνίας : Abnormal.theater@gmail.com,

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943569590

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ

Η ομάδα Abnormal δημιουργήθηκε από την Πηνελόπη Φλουρή το 2012 , η οποία δουλεύει ως σκηνοθέτης και ηθοποιός . 

Η Ομάδα βασίζεται στην έρευνα πάνω σε θέματα κοινωνικοπολιτικής φύσεως και πειραματίζεται με τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα , έχοντας ως κυρίαρχο μέσο για να ειπωθεί η κάθε ιστορία την σχέση του Λόγου με το Σώμα. Μερικές από τις δουλειές της ομάδας Abnormal είναι :

Θεατρική παράσταση : Van Gogh – Χαλεπάς/ Ιδιοφυία και τρέλα (Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Φεστιβάλ Τήνου 2021). Η δουλειά αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα έρευνας στο Θέατρο επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Γράμματα στη Νόρα , του James Joyce (Ξενοδοχείο Μπάγκειον ,Θέατρο Φάουστ , θέατρο Λιθογραφείον 2018-2019)

Θεατρική Παράσταση: Η Πανούκλα του A. Καμύ ( Θέατρο Εμπρός 2019)

Μουσική Performance με καλλιτέχνες μουσικούς και χορευτές στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον : Salon de

Musique

Ο Ξένος του Α. Καμύ (Bios Tesla 2016)

Άγιοι Σχεδόν , (2014 Θέατρο Επι Κολωνω)

Συνέβη χθες του Mark Ravenhill (2012, Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Τρένο στο Ρουφ ) κ.α.

Αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω σε ένα θέμα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς , επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού με τίτλο: Χώμα και νερό - από την Αγγειοπλαστική στη μουσική.

Από την Ομάδα Θεάτρου Abnormal Ερευνητικό - Βιωματικό εργαστήρι με θέμα την παράδοση και την καταγωγή.